Om bloggen

Bröms blogg startade 13 december 2015. Här skriver jag av mig när jag har tid och lust. Oregelbundna uppdateringar således. På joakimbroms.se finns mer information om mig. Min tidigare blogg hette Konservativ revansch och är fortfarande uppe. Kolla gärna in den!

Här handlar mina inlägg framför allt om politik i alla möjliga former:  politiska ideologier, politisk ekonomi och utrikespolitik. Eftersom jag ibland har valt att återpublicera äldre inlägg från numera avsomnade bloggar finns det en del poster som är daterade före 13 december 2015.


Kommentarer

Det går bra att kommentera. Alla kommentarer måste dock godkännas av undertecknad innan de blir publicerade, så håll er till ämnet och använd en hyfsad ton. OBS! Skriv på svenska eller engelska.


Länkar

Här är en osorterad lista på några bloggar och sajter som jag brukar besöka. Många från den engelsktalande världen. För tydlighets skull bör jag väl påpeka att jag inte nödvändigtvis alltid håller med om de åsikter och/eller analyser som framförs på dem. Däremot lyfter de fram andra perspektiv och förhållanden än traditionella mediebolag. De är således välkomna komplement till övrig nyhetsbevakning.

This Is Hell! – pratradio från USA med Chuck Mertz som intervjuar inbjudna gäster. ”Manufacturing Dissent Since 1996”.

Real News Network – tittarfinansierad nyhetskanal från USA med självständiga analyser av bland annat internationell politik. Grundades av dokumentärfilmaren Paul Jay.

Electronic Intifada – nyhetssajt och bloggar med initierad bevakning av Israel-Palestina. Med bland andra journalisten Ali Abunimah.

Corey Robin – statsvetare och författare till The Reactionary Mind. Corey Robin bloggar om konservatism och progressiv politik i USA.

Craig Murray – kommenterar brittisk och internationell politik. Craig Murray var tidigare Storbritanniens ambassadör i Uzbekistan.

Irrussianality – professor Paul Robinson vid Ottawa universitet skriver om Ryssland och dess relation till västvärlden.

Sean’s Russia Blog – allt om sovjetisk och rysk historia med Sean Guillory. Även en utmärkt podd med timmeslånga intervjuer om ny forskning relaterad till Ryssland.

CEPR – tankesmedjan The Center for Economic and Policy Research publicerar rapporter om ekonomi och sociala frågor, och har flera intressanta bloggar. Grundad av ekonomerna Dean Baker och Mark Weisbrot.

Behind the News – radioprogram med Doug Henwood. Timslånga avsnitt med bra intervjuer om ekonomi och politik.

Rhodes Center Podcast – Halvtimmeslånga intervjuer om internationell ekonomi och finanspolitik. Med Mark Blyth.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *